ЗЛАТНА РОЗА – 32 ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ
32-ри фестивал на Българсия игрален филм
Варна, 11-17 октомври 2014
vila-roza_02
vila-roza_03
vila-roza_01


ВИЛА РОЗА

В ранната есен на 1985 г. милицията се натъква на последствията от шокиращ и мистериозен инцидент, станал в изолирана планинска хижа в Стара планина. „Вила Роза” е художествена интерпретация, вдъхновена от разкази на очевидци и улики, открити на територията на хижата. Васил и Надя са млада семейна двойка, която пристига на почивка във „Вила Роза”. Там те са посрещнати от хижаря Георги и неговата добра приятелка Дора. По-късно към групата се присъединява Стивън Корт – стар сподвижник на Георги. Присъствието на Васил отключва ураган от необясними събития, които поставят пред изпитание здравия разум на всички. Всеки е изправен пред лицето на ужаса от собствените си страхове, а невидимата сила, която иска да ги контролира, дебне в тъмното и тихо почуква на входната врата на съзнанието им.

МАРТИН МАКАРИЕВ е български режисьор, сценарист и продуцент. Работил е в телевизионни продукции и реклами. Един от режисьорите на сериала „Дървото на живота”. „Вила Роза” е дебютният му игрален филм.

ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДИ
Българска филмова академия: Главна мъжка роля (Пламен Манасиев), Главна женска роля (Лидия Инджова), Филмова сценография (Лилиана Данчева)


България, 2013, 120 мин

Сценарий:Боби Захариев
Режисьор: Мартин Макариев
Оператор: Иван Вацов
Музика: Виктор Стоянов
С участието на: Калин Врачански, Елена Петрова, Лидия Инджова, Пламен Манасиев, Дейвид Чоукачи
Продукция: Светлин Нейнски, Димитър Гочев, Александър Пенев, Мартин Макариев