ЗЛАТНА РОЗА – 32 ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ
32-ри фестивал на Българсия игрален филм
Варна, 11-17 октомври 2014


КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ 2: ЯДРЕНА ЗАПЛАХА

Охранявайки новите си клиентки Мелъни и Дженифър, „корпуса” случайно се натъква на международна сделка за продажба на ядрено оръжие. Шефът Васко решава да залови терористите и да си направят голяма ПР кампания.
Конструкторът на оръжието е българин – Химика, който е взел капаро от американски милионер и го чака за размяната. Неволно нано-атомната бомба, която е с размерите на мънисто, се залепя за ноктопластиката на Дженифър и изчезва заедно с нея.
Корпусът залавя Химика и разбира, че трябва да отрежат нокътя на Мелъни, иначе България ще се превърне в прах и пепел.
С помощта на тайния агент от ромски произход Кутрум, те ще спасят света… Дали?

СТАНИСЛАВ ДОНЧЕВ е завършил филмова и тв режисура в НБУ през 2001 г. Режисьор, продуцент и сценарист на телевизионни предавания и сериали и документални филми. Филмът му “Търси се” печели наградата за най-добър студентски филм на фестивала “Златна роза” 2000. От 2003 г. е преподавател в НБУ. През 2012 г. режисира пълнометражния “Корпус за бързо реагиране”, а през 2014 г. – “Корпус за бързо реагиране 2: ядрена заплаха”.


България, 2014, 96 мин

Сценарий: Станислав Дончев, Васко Мавриков
Режисьор: Станислав Дончев
Оператор: Добромир Николов
Музика: Александър Костов
С участието на: Башар Рахал, Васко Мавриков, Евгени Будинов, Ивелин Найденов, Диана Любенова, Китодар Тодоров, Ралица Паскалева, Филип Деланси, Тери Рандъл
Продукция: Динамик артс, Инди филм, Про филмс
Копродукция: Монте Мюзик, ТВ7