ЗЛАТНА РОЗА – 32 ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ
32-ри фестивал на Българсия игрален филм
Варна, 11-17 октомври 2014
Immunity_01
Immunity_02
Immunity_03


ИМУНИТЕТ

„Мъжа” пътува от страна в страна, от едно градче в друго, като гледа да не привлича вниманието към себе си, представяйки се за фотограф. Той е наследил тайнствена книга, в която се намира „Предмета”. Всички, които научат за нея, изгарят от любопитство и са готови да си платят, за да надникнат вътре и да видят Предмета. Но Мъжът сякаш е имунизиран към неговото въздействие. Той също така не реагира на алкохол и кофеин, а е възможно да е имунизиран и срещу остаряването. Новият му приятел – Журналиста, се опитва да разбере чрез въпроси дали всичко това за Мъжа е вярно. Междувременно Мъжа започва да излиза с братовчедката на Журналиста – Жената, която работи в местното фото. То пък е притежание на Дядото … Все повече клиенти идват с желание да видят Предмета и нещата постепенно излизат извън контрол.

РЕЙМЪНД СТИЪРС започва кариерата си като музикант, китарист, автор на песни и певец в рок групи в Портланд, щата Орегон, и Атланта, щата Джорджия, САЩ. След като се мести да живее в Портланд през 2006 г., той започва да се изявява на театрална сцена и се отдава на актьорска игра в киното, писане на сценарии и режисиране. Дебютният му игрален филм „Сумата от частите” (2008) е показан в рамките на няколко малки фестивала в САЩ. През следващите две години Реймънд се учи да снима на кинолента, отказва се от дигиталните камери и заснема няколко късометражки на 16 mm и 35 mm лента, както и все още незавършения пилотен епизод за тв сериал със заглавие “Агент провокатор” в сътрудничество с оператора Даниъл Клокенкемпър. От 2012 г. живее в България.


САЩ, България, 2013, 96 мин

Сценарий: Реймънд Стиърс
Режисьор: Реймънд Стиърс
Оператор: Даниъл Клокенкемпър
Музика: Ерик Белт
С участието на: Райниер Ярсма, Георги Златарев, Васил Михайлов, Мануела Саркисян, Николай Станоев, Евелин Костова, Роберт Янакиев
Продукция: Реймънд Стиърс, Владимир Младенов
Копродукция: Борислав Чучков