ЗЛАТНА РОЗА – 32 ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ
32-ри фестивал на Българсия игрален филм
Варна, 11-17 октомври 2014
prelubodeianie_02
prelubodeianie_01
prelubodeianie_03


ПРЕЛЮБОДЕЯНИЕ

19-годишният Виктор живее с баща си Александър – известен физик, който осигурява добър стандарт на живот за сина си. Застаряващ чаровник, Александър е добра партия за студентката Поли, влюбена в него. Виктор трудно приема тази връзка на баща си с негова връстничка. Бащата заминава в командировка. Неочаквано за Виктор, Поли решава да го придружи до семейната вила. Не издържат на изкушението. Така Виктор инстинктивно отмъщава на баща си. Нищо не подозиращият Александър се опитва да наложи своя възглед за красотата в съвместния им живот. Напразно – съдбата има други намерения.

ЯВОР ВЕСЕЛИНОВ е роден през1976 г. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” през 1999 г. През 2002 г. специализира режисура за драматичен театър в НАТФИЗ, през 2006 г. – кинорежисура в ESEC в Париж, а през 2014 г. се дипломира като магистър по филмова и тв режисура в НБУ с първия си игрален филм “Прелюбодеяние”. От 2008 г. активно работи по телевизионни, филмови и документални проекти като режисьор и монтажист, сред които десетки документални филми за поредицата “Непознатите” по бТВ, сериала “Столичани в повече”, предаванията “Сървайвър”, “Нека говорят” и “Предиобед”. Сърежисьор е на филма “Кустурица. Балкански хулиган”, носител на няколко международни награди, и монтира “45º по Азарян”, също носител на няколко български отличия. От 2013 г. поставя и работи в театъра. Тази година е номиниран за наградата “Икар” за режисьорски дебют с камерната пиеса “Малки ритуали за сбогуване”.


България, 2014, 72 мин

Сценарий: Явор Веселинов
Режисьор: Явор Веселинов
Оператор: Росен Даскалов
Музика: Емилиян Гацов, Свилен Начев
С участието на: Ованес Торосян, Владимир Пенев, Лидия Инджова, Полин Лалова, Касиел Ноа Ашер, Любомир Нейков, Леонид Йовчев
Продукция: Явор Веселинов, Teach.Co Art Company
С подкрепата на: Dream Team Films, Camera Ltd., Post Scriptum 2, Столична община