ЗЛАТНА РОЗА – 32 ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ
32-ри фестивал на Българсия игрален филм
Варна, 11-17 октомври 2014

Прес съобщение 17 октомври 2014

На 17 октомври във ФКЦ – Варна бе проведена последната от серията традиционни пресконференции, отразяващи случилото се предходния състезателен ден на Тридесет и втория фестивал на българския игрален филм „Златна роза”.

Този път, за да изслуша коментарите и да отговори на въпросите на критиката и медиите, пред тях застана част от екипа на филма „Урок” – актьорите Стефан Денолюбов и Иван Савов. Лентата бе посрещната с овации и бе определена като „Един филм, за който тепърва ще се говори!”.

За своето участие в „Урок” Денолюбов сподели, че всички реплики на героя му са до голяма степен импровизация, „разбира се одобрена от Петър Вълчанов (режисьор на филма, заедно с Кристина Грозева)”. На въпроса към гостуващите актьори дали се работи трудно с двама режисьори и двамата отговориха единодушно: „Всичко се получаваше толкова лесно, че не разбрахме, че са двама”.

Най-очакваната тема за деня обаче бе обявяването на наградените със Златна роза филми. В 12:30 ч. пет членното жури бе посрещнато от медиите и голяма част от гостуващите във Варна екипи на филмите от състезателната програма. Председателят на журито Емил Христов сподели, че имената на победителите ще бъдат обявени по време на церемонията по официалното закриване на фестивала – 17 октомври в 19:00ч., „както се случва на всички големи кинофестивали по целия свят”.

Относно филмите, участвали в тазгодишното издание на „Златна роза”, журито се изказа изкючително позитивно, а годината бе обявена като добра за българското кино.